Afvallen met een maagband

Annette Born

Welkom op deze pagina geschreven door Annette Born, ervaringsdeskundige EN maagband coach. Heb je een maagbandje, of overweeg je er een te laten plaatsen? In mijn boek bespreek ik op een heldere en eerlijke manier de voor- en nadelen.

 • Het eerste en enige Nederlandstalige boek over deze populaire afvalmethode.
 • Maagband operaties worden steeds meer uitgevoerd, maar zijn niet zonder risico.
 • Sommige ziekenhuizen voeren de ingreep al niet meer uit – Lees waarom!
 • ALLE INS & OUTS over afvallen met een maagband in een helder en handzaam boek.
 • Geschreven door Ervaringsdeskundige en Maagband coach Annette Born.

Help! Ik wil een maagband is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die een maagband wil, een maagband heeft of meer wil weten over afvallen met behulp van een maagband. Maar let op: een maagband is absoluut geen toverstokje. Wie een maagband heeft wordt niet automatisch slank. Bovendien zijn er risico’s aan de operatie verbonden en bestaat zelfs een aantal jaar na de ingreep nog kans op complicaties…

Wie een maagband overweegt doet er verstandig aan om zich goed laten informeren over de voordelen, maar absoluut ook over de nadelen. Het boek Help! Ik wil een maagband beantwoordt alle vragen over de maagband op een eerlijke en onafhankelijke manier:

 • Is een maagband iets voor mij?
 • Hoe werkt een maagband?
 • Wat kan ik eten met een maagband?
 • Wat kan ik niet eten met een maagband?
 • Wat zijn de risico’s van een maagband?
 • Hoe verloopt een maagbandoperatie? Stap voor stap uitgelegd met duidelijke illustraties.
 • Wordt een maagband vergoed door zorgverzekeraars?
 • Hoeveel val ik af met een maagbandje?
 • Wat als ik spijt krijg van mijn operatie?
 • Wat zijn de nadelen van een maagband?
 • Kan ik zwanger worden met een maagband?
 • Hoe groot is de kans op complicaties?

Verder vertellen in Help! Ik wil een maagband andere maagbandpatiënten over hun ervaringen met de maagband en hoe het hen momenteel vergaat. Een diëtiste geeft voedingsadvies en artsen vertellen over alternatieve operatieve methoden om af te vallen. De schrijfster van Help! Ik wil een maagband is Annette Born (1971). Annette was ooit model en woog krap 43 kilo. Jaren later woog ze 115 kilo (!). Uiteindelijk viel ze af dankzij de maagband. Ze begeleidde jarenlang maagbandpatiënten bij de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en is inmiddels maagbandcoach met eigen praktijk.

Annette Born: ‘Ik heb Help! Ik wil een maagband geschreven omdat ik merk dat de maagband steeds populairder wordt, maar er nog steeds weinig eerlijke informatie over is. Een maagband kan succes hebben, maar kent ook veel risico’s en nadelen. Dit boek helpt bij het maken van de juiste keus: moet ik wel of niet aan een maagband beginnen.’ Het boek Help! Ik wil een maagband is verkrijgbaar bij iedere Nederlandse en Vlaamse boekhandel. Daarnaast is het boek ook te bestellen bij Bol.com.

slank in balans