Asperges met oosterse dressing

Ingrediënten

4 personen

4 primeurasperges
40 g margarine
2 stengels citroengras
2,5 cm verse gember
1 theelepel sambal oelek
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels donkere sojasaus (geen ketjap)
1 limoen
1 stengel citroengras
1 eetlepel fijngesnipperd bieslook
een handvol witte en zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. maak eerst de dressing
  2. klaar de boter
  3. verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn
  4. schil en rasp de gember
  5. voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken
  6. voeg de resterende ingrediënten toe
  7. blancheer de asperges in kokend gezouten water.
  8. verdeel over borden en lepel er royaal de dressing over
  9. hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes.
  10. strooi vlak voor het serveren over de asperges

Tips

  • Serveer met gekookte aardappelen en gegrilde biefstuk.
  • Voor een vegetarisch alternatief kunt u de gegrilde biefstuk vervangen door een gekookt ei of een ongepaneerde vegetarische peperburger.