Ingrediënten
4 personen
4 | primeurasperges |
40 g | margarine |
2 stengels | citroengras |
2,5 cm | verse gember |
1 theelepel | sambal oelek |
1 teen | knoflook, geperst |
2 eetlepels | donkere sojasaus (geen ketjap) |
1 | limoen |
1 stengel | citroengras |
1 eetlepel | fijngesnipperd bieslook |
een handvol | witte en zwarte sesamzaadjes |
Bereidingswijze
- maak eerst de dressing
- klaar de boter
- verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn
- schil en rasp de gember
- voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken
- voeg de resterende ingrediënten toe
- blancheer de asperges in kokend gezouten water.
- verdeel over borden en lepel er royaal de dressing over
- hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes.
- strooi vlak voor het serveren over de asperges
Tips
- Serveer met gekookte aardappelen en gegrilde biefstuk.
- Voor een vegetarisch alternatief kunt u de gegrilde biefstuk vervangen door een gekookt ei of een ongepaneerde vegetarische peperburger.