Beoordelingen Van Het Fruitdieet

fruitdieet

Een populair dieet om gewicht te verliezen is het fruitdieet. Bij het fruit dieet gaat het om een dieet waarbij je 2 dagen uitsluitend fruit en eventueel een eiwit shake eet, en daarna een dag normaal. Het is algemeen bekend dat fruit heel erg weinig calorieën bevat. Daarentegen zit het wel vol met verschillende goede vitamines. Van deze drie dagen neem je dus 2 dagen heel erg weinig calorieën tot je. Het is dan weliswaar niet de bedoeling om de derde dag te zondigen en allemaal ongezonde dingen te eten en drinken. Je moet er wel op letten dat je gezond blijft eten.

Het fruitdieet is een makkelijk vol te houden dieet, dat vooral in de zomer zeer fijn is om te volgen. In deze tijd zijn er namelijk verschillende soorten vers fruit, en door de warmte eet je sowieso minder vette levensmiddelen. Er bestaan verschillende overzichten waar je kunt zien welke fruitsoorten hoeveel calorieën bevatten. Er zijn fruitsoorten die extra licht zijn zoals bessen en kersen, en fruitsoorten die wat meer calorieën bevatten zoals mango, lychees en druiven. Je kunt de porties die je eet zelf indelen, en kiezen welk fruit je het liefste eet.

Erbij drinken kun je het beste versgeperste fruitsappen zonder toegevoegde suikers, of mineraalwater. Het enige dat je het beste kunt vermijden zijn de fruitsoorten met hoge caloriegehaltes zoals druiven, avocado’s en bananen. Het is belangrijk een hongergevoel te voorkomen tijdens het volgen van het fruitdieet. Dit doe je het beste door middel van het verdelen van het fruit over de hele dag. Een hongergevoel tijdens een dieet is namelijk vaak de reden dat mensen een dieet afbreken en inconsequent worden.

Voordelen en nadelen van het fruitdieet

Het voordeel van het fruitdieet is dat het een goed gevoel geeft door veel fruit te eten. De vitamines en fruitsuikers geven een fit gevoel en zorgen voor voldoende energie. Je kunt experimenteren met fruitsalades, shakes, sappen en andere creaties. Je weet dat je geen chemische dingen in je lichaam stopt. Een nadeel is onder andere wel dat je alleen maar zoet eet, en dus niet in de behoefte van trek in hartige dingen kunt voorzien.

Een nadeel van het fruitdieet is onder andere dat je supplementen moet nemen, dus bijvoorbeeld eiwit shakes of bepaalde vitamine tabletten. Deze zijn niet de goedkoopste supplementen en dus moet je er wel wat voor over hebben om dit fruitdieet te volgen. Er wordt ook gezegd dat het niet goed is om bepaald voedselgroepen juist wel of juist niet te eten. Je concentreert je natuurlijk op een bepaalde voedselgroep, en gaat daarna weer andere dingen eten. Dit is op den duur geen optimale toestand voor je lichaam, en dus is het belangrijk om goed op te letten dat je dit binnen de grenzen houd.

Ook het fruitdieet is een effectieve manier om snel een paar kilo’s kwijt te raken. Als je besluit het fruit dieet te proberen, bereid jezelf hier dan goed op  voor, door eerst informatie te lezen, recepten uit te zoeken, en een plan te maken. Dit kan je een heel end op weg helpen om het fruitdieet vol te houden en het niet voortijdig afbreekt.

slank in balans