De Superverbrander Methode

Superverbrander Methode

De Superverbrander Methode staat in de belangstelling bij een heleboel mensen. Ook hierbij gaat het, in tegenstelling tot het ziekenhuisdieet, om blijvend resultaat.

Meer dan alleen een dieet

Alleen een dieet volgen is volgens deze methode niet voldoende om duurzaam af te vallen. Het aanpakken van voeding en meer gaan sporten worden meestal als eerste gekozen om resultaat te krijgen. Van der Velde geeft aan dat er meer factoren zijn die van invloed zijn.

Disbalans in hormoonhuishouding

De kern van deze methode is dat er uit wordt gegaan van een disbalans in de hormoonhuishouding. Jesse van der Velde noemt 4 factoren die kunnen zorgen voor deze disbalans:

  • een teveel aan bepaalde stoffen in (verpakte) voedingsstoffen, bijvoorbeeld suiker of zoetstoffen
  • een te drukke levensstijl en daaruit voortkomende stress
  • een tekort aan vitamines en mineralen
  • te weinig beweging of verkeerde beweging

Vier factoren

Disbalans in de hormoonhuishouding komt onder andere voort uit een teveel aan bepaalde stoffen in voedingsmiddelen. Dat zijn bijvoorbeeld suikers of bepaalde zoetstoffen. Dit zijn meestal verpakte en bewerkte voedingsmiddelen.

Stress door een te drukke, gehaaste levensstijl is ook een factor die kan zorgen voor disbalans. Steeds maar blootstaan aan informatie en impulsen uit de buitenwereld zorgen voor de aanmaak van stresshormonen. Dit zorgt dan weer voor extra opslag van vet.

Er kan ook een tekort aan vitaminen en mineralen zijn. Het eten van meer natuurlijke voeding is aan te bevelen, evenals bepaalde ‘superfoods’.

Te weinig bewegen is niet goed, maar bepaalde vormen van sport en training kunnen ook een disbalans geven. Jesse van de Velde is een voorstander van bijvoorbeeld krachttraining en training met kettlebells.

Suiker

De Superverbrander Methode is zeer tegen suiker en ‘light’ producten. In heel veel bewerkte producten zit suiker of zijn kunstmatige zoetstoffen verwerkt. Al die suikers zorgen voor een suikerverslaving. Het gebruik ervan is ongezond. Het lichaam maakt bovendien hormonen aan die bevorderen dat het lichaam extra vet opslaat. Met ‘light’ producten houd je het lichaam voor de gek. De kunstmatige zoetstof laat het lichaam toch die hormonen aanmaken, ook al is er geen sprake van echte suiker. Het lichaam heeft natuurlijke producten nodig om gezonder te worden en om af te vallen. Met de Superverbrander Methode kun je de suikerverslaving doorbreken. Dat komt je gezondheid en je figuur ten goede!

Goede basisgewoontes aanleren

Om een resultaat te bereiken dat blijvend is, geeft de Superverbrander Methode aanwijzingen voor een gezondere levensstijl. Hiervoor is het belangrijk om jezelf goede basisgewoontes eigen te maken. De sleutel van je succes ligt in de kennis dat er één hormoon is die de grootste boosdoener is bij de aanmaak en opslag van extra lichaamsvet. Dat hormoon is insuline.

Wat kun je wel eten?

Het betekent dat je van sommige voedingsmiddelen heel weinig kunt eten zonder dik te worden, omdat het lichaam veel insuline aan moet maken om deze voeding te verwerken. Van andere producten kun je juist heel veel eten, omdat het niet nodig is om hiervoor insuline aan te maken. Het is dus belangrijk om te weten van welke producten je veel kunt eten, terwijl je er niet dik van wordt. Op deze manier kun je afvallen zonder hongergevoel!

Stress

Een ander hormoon dat van invloed is op de vetopslag, is cortisol. Dit wordt ook wel het stress-hormoon genoemd. In periodes dat je veel last van stress hebt of niet lekker in je vel zit, maakt je lichaam dit hormoon aan. Het gevolg hiervan is dat het lichaam extra vet opslaat. Een ander gevolg is dat je hersenen een signaal krijgen dat je honger hebt en dat je dus moet eten! Het is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende rust neemt en tijd maakt voor activiteiten waar je plezier in hebt en die gezond voor je zijn.

Blijvend resultaat

Voor een blijvend resultaat is het niet voldoende om je voedingspatroon en je leefgewoontes tijdelijk aan te passen. Als je dat doet, zul je weer terugvallen in oude gewoontes en zul je waarschijnlijk zelfs uiteindelijk weer meer aankomen dan je afgevallen bent. De Superverbrander Methode biedt een programma waarbij je voeding, levensstijl en hormoonhuishouding zo kunt afstemmen, dat het bij je past. Op die manier kun je het gemakkelijk volhouden en is het resultaat blijvend.

Vier fases

De Superverbrander Methode begeleid je gedurende vier fases naar het juiste resultaat. Je krijgt tips en recepten om de basisprincipes in de praktijk te brengen. Bovendien helpt de Superverbrander Methode je om gemotiveerd te blijven en om in het oog te houden wat het doel van al je inspanningen is. Het goede resultaat is dan geen toeval. Het is het gevolg van jouw eigen beslissing en jouw eigen inzet.

slank in balans