Diëten? Je zorgverzekering helpt je een handje

zorgverzekering

Het goede voornemen dat elk jaar met stipt op 1 staat is afvallen. Meer dan de helft van de volwassen personen in Nederland kampt met overgewicht. Sportscholen worden bezocht en diëten worden allemaal geprobeerd. Sommige mensen hebben moeite met afvallen. Voor hen biedt de zorgverzekering hulp. Want met een gezond gewicht is niet alleen de kans op ziekten veel kleiner, maar voel je je ook nog eens een stuk fitter.

zorgverzekering

Vergoedingen vanuit de zorgverzekering

Niet iedereen vindt het gemakkelijk om af te vallen. Gelukkig helpt je zorgverzekering een handje. Vanuit de basis zorgverzekering wordt drie uur dieetadvies per jaar vergoed. Dit advies kan je net dat extra steuntje in de rug bieden. Wanneer je weet wat je wel en niet mag eten, wordt afvallen een stuk eenvoudiger. Sommige personen kampen met (morbide) obesitas. In dat geval wordt een maagband of bypass operatie volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Aanvullend verzekeren voor dieetadvies

Diëten wordt een stuk eenvoudiger met een diëtist die gedurende het afvaltraject je dieet in de gaten houdt. Je kunt je daarvoor aanvullend verzekeren. De meeste zorgverzekeraars hebben aanvullende pakketten waarin dieetadvies tot een bepaald bedrag wordt vergoed. Daarnaast krijg je een zorgtegoed wat je naar eigen inzicht mag besteden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van fysiotherapie, preventieve cursussen, sportmedisch advies en bij sommige zorgverzekeraars krijg je zelfs korting op een sportschool bij jou in de buurt. Zo wordt afvallen een stuk eenvoudiger en het is nog leuk ook!

slank in balans