Een dieet zonder koolhydraten.

koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet zegt de naam van het dieet al waar het over gaat. Een koolhydraatarm dieet is namelijk een dieet met weinig koolhydraten. Het wil niet zeggen dat er bij dit dieet helemaal geen koolhydraten worden gegeten, want dat is niet zo. Het gaat er om dat de koolhydraten beperkt worden bij dit dieet. Er zijn verschillende diëten die horen bij het koolhydraatarm dieet, er kan gedacht worden aan South Beach en het dieet van Atkins.

Steeds meer mensen lijden aan overgewicht. Dit probleem moet worden aangepakt, daar zijn veel mensen het over eens. Men denkt dat een groot deel van het overgewicht komt door de koolhydraten die we binnen krijgen. In brood en aardappelen zitten namelijk veel koolhydraten en deze voedingsmiddelen krijgen we vrijwel dagelijks binnen. De combinatie met weinig lichaamsbeweging zorgt alleen maar voor meer klachten van overgewicht.

Goede en slechte koolhydraten

Veel mensen die lijden aan overgewicht willen afvallen. Dit kunnen zij doen door een koolhydraatarm dieet te gaan proberen. Het is een dieet dat waarschijnlijk goed gaat werken, maar je moet er op letten dat je de koolhydraten niet weg gaat laat uit je voeding. Koolhydraten zijn nodig voor ons lichaam. Het bestaat uit twee soorten, namelijk suiker en zetmeel. Suikers worden snel verteerd, maar zetmeel blijft langer in ons lichaam, waardoor het meer tijd in beslag neemt om te verteren. Zetmeel zit bijvoorbeeld in brood en pasta.

Belangrijk bij een koolhydraatarm dieet.

Het is belangrijk dat we tijdens een koolhydraatarm dieet producten gaan eten met koolhydraten maar niet met veel koolhydraten. Voor ons lichaam moeten we de koolhydraten namelijk binnenkrijgen. Het is belangrijk dat we het insuline niveau in ons lichaam op peil houden en als we veel koolhydraten binnenkrijgen is dat niet het geval. Hierdoor krijgen we namelijk weer sneller honger. Dit zal weer gaan betekenen dat het gewicht toe gaat nemen, terwijl we eigenlijk af willen vallen.

Cyclus Doorbreken

Deze cyclus kan doorbroken worden als je een koolhydraatarm dieet gaat proberen. Het is belangrijk dat je door gaat zetten en de cyclus ook echt gaat doorbreken zodat je af kunt vallen. Als je namelijk minder koolhydraten binnenkrijgt zal je insuline ook niet blijven stijgen. Je krijgt hierdoor gezondere vetten in je bloed en je gaat afvallen. Het is ook bij dit dieet belangrijk dat je vol blijft houden. Het zou daarom een goede keuze zijn om voor het hele gezin een koolhydraatarm dieet te bereiden. Op deze manier kun je elkaar steunen en kom je eens achter andere voedingsmiddelen die minder koolhydraten bevatten. Als je een dieet gaat proberen merk je al snel dat je minder honger hebt en dat je meer energie krijgt. Je komt met doorzettingsvermogen op je ideale gewicht. Heb je last van overgewicht? Probeer dan nu een dieet en zet door!

Gezond eten.

koolhydraatarm dieetGezond eten is voor jong en oud belangrijk, helaas zijn er veel mensen die toch te maken hebben met overgewicht. Voor hen is het belangrijk op de gezondheid te gaan letten, zij kunnen hierbij denken aan een dieet. Maar niet ieder dieet is gezond, daarom kun je ook veel bereiken met gezond eten. Als je namelijk iedere dag groenten en fruit eet en niet iedere dag vette friet, dan voel je jezelf al een heel stuk fitter. Als je niet gezond eet, kan het zijn dat je snel moe bent en je lichaam gaat klachten geven omdat het bepaalde vitaminen en mineralen gaat missen. Gezond eten is daarom van levensbelang en daar kun je aan werken met een koolhydraatarm dieet. Het hoeft niet zozeer te zijn dat je direct een heel dieet gaat volgen, je kunt ook koolhydraatarm gaan eten.

Gezond eten, wat moet ik eten?

Als je van zoetigheden houdt, lekker wilt knabbelen en genieten, dan zal chips er vast en zeker graag in gaan. Ook koekjes, toast en wit brood zal je vast en zeker graag willen eten. Dan moet ik je teleur stellen, want hier zitten veel koolhydraten in en teveel van deze koolhydraten is niet goed voor je lichaam. Je lichaam kan niet zonder koolhydraten, maar als je op je gewicht moet letten dan is het beter om koolhydraat arm te eten. Er zijn ook producten waar wel koolhydraten inzitten, maar dan kleinere hoeveelheden of goede koolhydraten. Het is dan niet zo schadelijk om deze te eten en je lichaam krijgt toch de juiste hoeveelheden binnen. Aardappelen bevatten ook veel koolhydraten maar zijn wel gezond om bijvoorbeeld één keer per week te eten, tenzij we er veel saus overheen gaan gooien. Dan is het gezonde effect weg. Let daarom bij gezond eten op de hoeveelheid koolhydraten die je binnenkrijgt, wissel af met eten en zorg er voor dat je voldoende en verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Je hebt je eigen gezondheid grotendeels zelf in de hand.

Let goed op: Bij een koolhydraatarm dieet moet je de koolhydraten niet vermijden, maar je moet de voedingsmiddelen met slechte koolhydraten laten staan. Je lichaam heeft goede koolhydraten nodig en daarom mag je deze koolhydraten blijven eten.

slank in balans