Gebruik dan deze tips om je cholesterol te verlagen

Cholesterol verlagen

Onthoud steeds dat dit dieet niet moeilijk is om uit te voeren, het vergt wel wil en uithouding om het te respecteren, om de slechte voedingsmiddelen te weren uit uw dieet.

Onderstaande tips zouden moeten worden nageleefd over een periode van 1 maand, daarna mag u gerust uw cholesterol level eens hermeten.

1. Het eerste wat u moet doen om cholesterol te verlagen is de hoeveelheid van ‘rood’ vlees reduceren in het menu. Vervang het door wit vlees (gevogelte) en vis. Beiden bevatten een laag vetgehalte.

2. Het is absoluut nodig om verzadigde vetten te weren, of op zijn minst te verminderen. Ban die volle melk uit uw koelkast en plaats halfvolle – light melk in de plaats. De ‘light’ varianten van voedingsmiddelen zullen in het begin wat raar smaken, maar na een tijdje treedt er gewenning op.

3. Wees geen luiaard. Doe dagelijks iets van sport. Ga gaan lopen, fietsen, wandelen, joggen, roeien, spelen met de hond, … De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Alcohol kan het dieet verpesten. Echter, onderzoek heeft uitgewezen dat een glas rode wijn per dag de cholesterol kan verlagen.

5. Weet wat u koopt. Lees altijd even het label van de voedingswaren door. Voedingswaren met een te hoog vetgehalte laat u best liggen.

6. Voedsel grillen is een must. Groenten zullen de waardevolle vitamines niet langer verliezen tijdens het koken.

7. Cholesterolverlagende middelen, voorgeschreven door een erkend arts,  zullen een maximaal resultaat behalen, wanneer u uw dieet strikt toepast.

8. Gaan uiteten kan gezien worden als een uithoudingstest in de race naar een lageren cholesterol. Vraag in het desbetreffende restaurant dat ze de sauzen apart serveren. Ook hier geldt hetzelfde uitgangspunt: probeer gezond te eten. Vraag geen frieten, wel een slaatje.  Wat is belangrijker: vettig eten en uw dieet ruïneren – gezond eten en de race naar een lagere cholesterol volhouden?

9. Gebruik plantaardige olie, zoals olijf olie.

10. Weet altijd dat een dieet over het verlagen van de cholesterol ook zal helpen bij de oorlog tegen de vetcellen, bij het afslanken dus.

slank in balans