Gezonde darmen met de spastische darm dieet

kleine feces monster

Spastische darm dieet is een geschikte oplossing om darmklachten te helpen verminderen. Om een echte spastische darm dieet op maat te ontwerpen, heeft het veel zin om eerst te weten wat de oorzaak is van de spastische darm symptomen. Voordat een geschikte dieet ingezet kan worden, moet eerst de oorzaak van spastische darm onderzocht worden. Bezoek darmklachten.nl voor informatie over darmonderzoek.

Heb ik echt een spastische darm?

kleine feces monster

Feces monster verzamelen voor spastische darm dieet. Met een kleine feces monster kunnen darmklachten onderzocht worden voor een op maat gemaakte spastische darm dieet.

Voor dat u begint met het samenstellen van een dieet om spastische darm klachten te verminderen, heeft het eerst zin om uit te zoeken of er werkelijk sprake is van een spastische darm. De diagnose prikkelbare darm syndroom en spastische darm worden vaak door de huisarts gesteld zonder dat uitvoerig darmonderzoek plaatsvindt. Het is veel doeltreffender om de oorzaak van de klachten eerst op te sporen, en indien mogelijk te behandelen.

Spastische darm dieet is alleen nodig als er echt een spastische darm is. Er is alleen echt sprake van een spastische darm wanneer er geen onderliggende darmaandoening bestaat. Met andere woorden: indien de darmklachten veroorzaakt worden door bacteriële infectie, darmparasieten, voedselallergien, een probleem met de darmflora of Candida, is de darm helemaal niet spastisch, maar slechts geïnfecteerd, geïrriteerd of ontstoken. Wanneer de bovengenoemde problemen opgelost worden, is er meteen geen sprake van spastische darm meer. Er is dan ook geen reden om een spastische darm dieet toe te passen, maar een gerichte dieet voor een van de bovengenoemde problemen.

De woorden ‘spastische darm’ zeggen al genoeg. De benoeming beweert dat de darmen spastisch gedrag vertonen. Bijna 20% van de bevolking heeft last van een spastische darm, of PDS. Is het logisch dat zo een grote groep van de bevolking een spastische orgaan zouden hebben? Mensen hebben meestal ook niet een spastische hart, spastische lever of spastische huid. Waarom dan wel een spastische darm? De antwoord is simpel: meestal is er helemaal geen sprake van een spastische darm, maar van een onderliggende probleem. De darmen zijn trouwens ook niet vanzelf ‘prikkelbaar’. Ze worden ergens door geprikkeld. Indien de darmen geprikkeld worden door voeding, en daar ‘spastisch’ op reageren, is het nodig om vast te stellen wat de irritatie veroorzaakt, om een geschikte spastische darm dieet toe te passen.

Spastische Darm Dieet en de Darmflora:

Een andere mogelijke oorzaak van de klachten kan te maken hebben met een verstoring van de darmflora. Het opbouwen van gezonde darmflora is belangrijk voor iedereen, en is het meest belangrijke onderwerp van het spastische darm dieet. Zelfs in het geval dat de darmen echt niet goed werken heeft het nog steeds zeer veel zin om de darmflora te optimaliseren.

De Darmflora: Weinig mensen beseffen dat er 1.5 kilo aan gezonde bacteriën in de darmen leven die zeer nuttige bijdragen leveren aan de onze gezondheid. De bacteriën die de darmflora opmaken helpen plantenvezels omzetten in vetzuren en vitaminen. Wij kunnen veel voedingsstoffen zelf niet afbreken, maar hebben hulp van de darmflora nodig.

De spastische darm dieet draait om het opbouwen van de darmflora. Het is mogelijk om de darmflora op te bouwen door probiotica te slikken, maar dit is duur, en is geen permanente oplossing. De spastische darm dieet draait om prebiotica – voedsel dat de darmflora voedt. lees meer over de darmflora herstellen. De darmflora heeft veel plantenvezels nodig. Vooral rauwe groenten en grote salades zijn hier het meest geschikt voor.

slank in balans