Het Acai Bessen Dieet

acaibessen dieet

Het Acai Bessen Dieet is vooral de laatste paar jaren enorm in opkomst. Deze populariteit is begonnen nadat Dr. Oz (Mehmet Oz) tijdens ‘The Oprah Winfrey Show’ vertelde hoe Acai Bessen een goede ondersteuning kunnen bieden tijdens het afvallen. Veel mensen noemen het Acai Bessen Dieet een wonderdieet. Op deze website gaan we verder in op de werking van Acai Bessen en kijken we of het Acai Bessen Dieet inderdaad een wonderdieet te noemen is.

Bekijk de video tijden de Oprah Winfrey Show.

Wat zijn Acai Bessen?

acaibessen dieetAcai Bessen zijn kleine donkerblauwe of paarse vruchten. De Acai Bessen zijn ongeveer 2,5 centimeter groot en groeien aan grote trossen aan de Acai-palm, ook wel Euterpe oleracea genoemd. In Nederland wordt deze palm ook wel palissadepalm genoemd. Deze palm is ongeveer 20-30 meter hoog en komt in Brazilië, Peru en Suriname voor. Ook worden deze bessen in Zuid-Amerikaanse regenwouden gekweekt. De Acai Bessen bevatten een groot aantal antioxidanten en hebben een heerlijk zoete smaak.

De Acai Bessen zijn vooral de laatste tijd erg bekend geworden. Dit komt vooral door de opkomst van het Acai Bessen Dieet. Tijdens ‘The Oprah Winfrey Show’ kwamen de Acai Bessen aan de aandacht. Dr. Oz (Mehmet Oz) vertelde hoe Acai Bessen een goede ondersteuning kunnen bieden tijdens het afvallen.

In Brazilië, Peru en Suriname worden de Acai Bessen al jaren gegeten. De bessen worden hier gekweekt en met schil en al tot pulp vermalen. Daarna worden ze als koude pap gegeten. Deze pap bevat een hoge concentratie antioxidanten. In Nederland is alleen de Acai-sap te vinden in de supermarkten. Ook wordt de Acai Bes rechtstreeks van de palmboom gegeten.

Wat houdt het Acai Bessen Dieet in?

Het Acai Bessen Dieet is een dieet gebaseerd op Acai Bessen. Op de pagina ‘Acai Bessen‘ lees je meer over deze bessen. Acai Bessen geven een afslankende werking. Dit betekent niet dat je alleen door het eten van Acai Bessen zult afvallen. Naast het eten van de Acai Bessen is het namelijk noodzakelijk dat je gezond eet en voldoende beweging krijgt. Als je daarnaast Acai Bessen eet, zullen deze bessen zorgen voor een extra snelle verbranding. Acai Bessen zijn daarnaast erg gezond en bevatten veel vitamines, mineralen, eiwitten, vezels, gezonde vetten en antioxidanten.

De Acai Bessen zijn te koop in diverse vormen. Naast dat de bessen vers vanaf de boom gegeten kunnen worden, zijn te ook te koop in poedervorm, als sap en in capsules. Ook kun je de Acai Bessen bij sommige supermarkten ingevroren kopen. Niet alle vormen zijn altijd overal te koop.

Wat zijn de voordelen van het Acai Bessen Dieet?

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het Acai Bessen Dieet? Hieronder lees je de meest belangrijke voordelen van het Acai Bessen Dieet.

Het Acai Bessen Dieet:

 • Acai bessen uitermate geschikt zijn voor je libido? Acai bessen zorgen namelijk voor een goede bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie helpt de zenuwen en zorgt ervoor dat de hormonen goed verspreid worden in het lichaam.
 • Is goed voor je gezondheid
 • zorgt voor een kleinere kans op bacteriologische ziektes
 • bevat veel antioxidanten
 • zorgt ervoor dat je je fitter voelt
 • zorgt ervoor dat je sneller spieren kunt opbouwen waardoor het voedsel sneller wordt verbrand
 • verhoogt je metabolisme
 • zorgt ervoor dat je je sneller vol voelt, waardoor je minder gaat eten
 • versterkt het immuunsysteem.
 • Reinigt het lichaam
 • zorgt voor een goede nachtrust

Let op! Deze voordelen zijn ontstaan uit ervaringen van gebruikers en zijn niet wetenschappelijk bewezen.

Wat zijn de nadelen van het Acai Bessen Dieet?

Elk dieet heeft zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen.

 • Het Acai Bessen Dieet heeft de volgende nadelen: Acai Bessen zijn over het algemeen behoorlijk prijzig.

Conclusie: Het Acai Bessen Dieet is een prima keuze als je gezond wilt afvallen, maar het is zeker geen wonderdieet. Naast het eten van Acai Bessen, moet je ook bereid zijn om gezond te eten en elke dag genoeg te bewegen. Als je deze motivatie hebt, is het Acai Bessen Dieet een prima aanvulling.

slank in balans