Het bloedgroep dieet informatie

Hardlopen еn afvallen

De basis van het bloedgroep dieet is simpel, en anders dan andere dieeten, probeer voedingsmiddelen te mijden die onverenigbaar zijn met de bloedgroep. Er is dus geen “slecht” voedsel of “goed” voedsel, maar er is voedsel dat wel of niet bij de bloedgroep past. Het vermijden van voeding die afweerreacties oproept levert een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van het systeem. Dit heeft tot gevolg dat het immuunsysteem wordt versterkt, men energieker en minder snel moe is, de stofwisseling verbetert met gewichtsverlies als gevolg. Met het bloedgroepdieet wordt dus meer recht gedaan aan de onderlinge verschillen tussen mensen. Het Bloedgroepdieet is niet specifiek ontwikkeld om af te vallen. Het bespoedigt het afvallen afslanken en de stofwisseling wordt gestimuleerd. Het idee is dat het lichaam in balans wordt gebracht, waardoor het zich ontdoet van afvalstoffen die in het lichaamsvet zijn opgeslagen.

Bloedgroep A dieet.

Mensen met bloedgroep A kunnen het best zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten gebruiken en weinig vet en zuivel. Heilzaam voor bloedgroep A zijn bijvoorbeeld makreel en zalm, soja producten, olijfolie, linzen, broccoli, spinazie, abrikozen, ananas, tamari, groene thee en koffie! Eten als je wilt afvallen : zalm, makreel, broccoli, spinazie, soja producten, abrikozen, ananas Vermijden als je wilt afvallen : vlees, zuivel producten, kidneybonen en tarwe (in grote hoeveelheden.

Bloedgroep B dieet.

Het best is een gevarieerde voeding: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt! Goede producten zijn bijvoorbeeld sardines, yoghurt, olijfolie, limabonen, rijstproducten, worteltjes, bananen en druivensap. Eten als je wilt afvallen : vlees, vis, lever, bladgroenten Vermijden als je wilt afvallen : maïs, pinda’s, tarwe.

Bloedgroep AB dieet.

Deze bloedgroep combineert de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B. AB gedijt goed op bijvoorbeeld lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, rijstproducten, komkommer en kersen. Eten als je wilt afvallen : vis (forel), zuivelproducten, groene groenten, ananas, rijstproducten. Vermijden als je wilt afvallen : rood vlees, tarwe, kidneybonen, maïs.

Bloedgroep O dieet.

Mensen met bloedgroep O kunnen het best eiwitten (vlees, vis) gebruiken en weinig koolhydraten. Tarwe en sommige andere granen kunnen problemen opleveren. Goede producten voor bloedgroep O zijn bijvoorbeeld rund- en lamsvlees, kabeljauw en tong, fèta, walnoten, uien, andijvie en pruimen. Eten als je wilt afvallen : zeegroenten, kabeljauw, tong, gejodeerd zout, lever, rood vlees, boerenkool, spinazie en broccoli. Vermijden als je wilt afvallen : tarwe, maïs, witte bonen, kool, spruitjes en bloemkool.

slank in balans