Het cholesterolverlagend, ontdek hoe ook jij op een gezonde, snelle en gemakkelijke manier je cholesterol kunt verlagen

Cholesterol verlagen

Cholesterol

Cholesterol is tegenwoordig een populair onderwerp, je kunt geen tijdschrift openslaan of iemand heeft er wel een menig over. Het doel van een cholesterolverlagend dieet is om het cholesterol te verlagen en niet zo zeer om af te vallen. Een bijkomend gratis extraatje van een cholesterolverlagend dieet is dat je er de wat overtollige kilootjes door verliest. Diëten alleen is niet voldoende het gaat om het hele plaatje, anders wordt het weer het zoveelste jojo dieet. Daarvoor heb je een Plan nodig. Natuurlijk heb je ook de motivatie en de discipline nodig om het plan te blijven volgen. Wat daarbij goed kan helpen is mensen die je aanmoedigen om de momenten dat het wat minder gaat.

Je zult merken dat je, naarmate je langer bezig bent, ook meer energie zult hebben. Je krijgt weer zin om dingen te gaan ondernemen en je staat positiever in het leven. Je zelfvertrouwen zal zeker verhoogd worden als je merkt dat je kleding weer wat gemakkelijker dicht gaat. Een cholesterolverlagend dieet is zo dus zoveel meer dan alleen een manier om af te vallen.

Wat is cholesterol?

Waar je ook kijkt je ziet en hoort steeds ander verhalen, maar hoe zit het nou echt? Is cholesterol nu slecht of niet. Cholesterol is een vetachtige stof. Cholesterol is net als vet niet oplosbaar in water. Voor het transport door het bloed moet het dus “verpakt” worden tot zogenaamde lipoproteïnen. Er bestaan 3 verschillende soorten lipoproteïnen:

HDL:Is voor het afvoeren van een teveel aan cholesterol
VLDL:Dit wordt door de lever gemaakt en zorgt voor het transport van cholesterol naar de rest van het lichaam.
LDL:Dit ontstaat uit het VLDL en dient voor het transport van cholesterol terug naar de lever. Het wordt ook wel slecht cholesterol genoemd.

Het lichaam maakt zelf cholesterol aan. Dit zou voldoende moeten zijn en het is dus nauwelijks nodig om het via de voeding toe te voegen. Het lichaam heeft cholesterol onder andere nodig voor het aanmaken van cellen en hormonen.

Slecht cholesterol, wat niet gebruikt wordt, blijft in het bloed zweven. Deze kleine bolletjes klonteren samen en vormen zo vetklompjes in de bloedvaten. Dit veroorzaakt verstoppingen van de bloedvaten in het hart met dodelijke hartinfarcten als gevolg.

Dus als je alleen aan een cholesterolverlagend dieet gaat is het antwoord nee. Maar als je het met behulp van een Plan doet waarbij je mensen hebt die je door de moeilijke periodes heen slepen is het antwoord zeker ja.

Met een cholesterolverlagend dieet nooit meer vet?

Bij een cholesterolverlagend dieet gaat het er niet om of je wel of geen vet eet. Het gaat er om of je de juiste vetten eet. Dit alles natuurlijk gevarieerd en ruim voorzien van groente, fruit en andere zaken. Zo kunnen kleine keuzes al een aanzienlijk verschil maken. Neem nu bijvoorbeeld frituren. Daarbij kun je kiezen tussen frituurvet of olie. Wanneer je goed naar de verpakking kijkt en de voedingswaarde vergelijkt, kun jezelf goed bepalen welke van die twee beter in een cholesterolverlagend dieet past. Of bijvoorbeeld vis. Het wordt aangeraden om minimaal 2 maal per week vis te eten. Hierbij maakt het wel uit welke vis je kiest. Zo is het juist dat hier de vette vis soorten een betere keuze zijn. Dat lijkt de wereld op zijn kop, maar het gaat er om welk vet er in zit. Bij de keuze van een product moet je dus goed kijken naar welk vet er in zit. Hierbij is het zo dat de verzadigde vetten de verkeerd vetten zijn. Het is niet nodig of zelfs mogelijk om vet helemaal uit een cholesterolverlagend dieet weg te halen. Vet is een belangrijk van onze voeding. Het gaat er alleen om dat de juiste keuzes worden gemaakt.

Waarom een cholesterolverlagend dieet?

Een verhoogd cholesterol zie je niet en voel je niet, maar heeft wel grote gevolgen. Met een verhoogd cholesterol heb je een sterk verhoogde kans op verschillende ziekten. Met een cholesterolverlagend dieet verminder je de kans op een hartinfarct drastisch. Ongeveer 33% van de volwassenen heeft een verhoogd cholesterol. Per jaar sterven bijna 50.000 mensen aan de gevolgen van een verhoogd cholesterol. Wil jij daar ook bij horen?

Het is een fabeltje dat alleen dikke mensen een verhoogd cholesterol hebben. Een verhoogd cholesterol is er niet van de ene op de andere dag. Je doet er jaren over om het op te bouwen. Anders om geldt ook dat je een verhoogd cholesterol niet door 1 dag cholesterol arm eten weer weg gaat. Een verhoogd cholesterol is er altijd. De basis van een verhoogd cholesterol wordt vaak al in de kinderjaren gelegd. Wil jij je kinderen risico laten lopen?

Een cholesterolverlagend dieet is een uitstekend middel om je cholesterol op peil te houden. Hoe eerder je er mee begint hoe beter het is, maar het is nooit te laat om aan je cholesterol te werken. Niet alleen verlaag je de kans op een hartinfarct drastisch, maar je verliest ook nog eens die overtollige kilootjes. Wil jij je lichaam weer in balans krijgen? Hou jij van je lichaam en wil je de overtollige kilootjes verliezen? Start dan vandaag nog met een cholesterolverlagend dieet. Geef je kinderen die goede start van het leven.

5 tips voor een cholesterolverlagend dieet.

Hieronder staan alvast vijf tips die je kunt volgen voor een cholesterolverlagend dieet:

Tip 1 – Weekmenu
Maak een gevarieerd cholesterol arm weekmenu met verse groente en fruit. Maak dit weekmenu voor dat je naar de winkel gaat om zo de verleiding van alle slechte producten te weerstaan.

Tip 2 – Vermijd eieren
Eieren zijn een grote bron van cholesterol. Vooral het eigeel staat er bol van. Als je dan toch eieren wilt gebruiken, gebruik dan liever het eiwit in plaats van het eigeel.

Tip 3 – Drink meer water
Al hoewel cholesterol niet oplosbaar is in water, is het in elk dieet goed om meer water te drinken. Maak het echter niet te gek en drink niet meer dan 2 tot 3 liter water per dag.

Tip 4 – Let op verzadigd vet
Verminder de hoeveelheid verzadigd vet. Bekijk en vergelijk het voedingswaarde etiket op verschillende producten en kies het product met het minst verzadigd vet.

Tip 5 – Hou vol
Nu je begonnen bent is het zaak om het vol te houden. Vertel iedereen, om je heen, dat je bezig bent met een cholesterolverlagend dieet.

slank in balans