Het Soep Dieet

Het Soep Dieet

Dit is het ideale dieet als je een liefhebber bent van soep. Houd je niet zo van soep, begin hier dan niet aan en kies voor één van de vele andere soorten diëten, want dan is het echt heel lastig vol te houden.

Het Soep Dieet

Wat is het soep dieet?

Het soep dieet valt net als vele andere diëten onder de noemer crashdieet. Dit houdt in dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De basis voor het dieet is een groentesoep die zeer weinig calorieën bevat. Het geheime ingrediënt is de witte kool, maar er gaat natuurlijk nog veel meer in. Op internet is het recept eenvoudig terug te vinden. Het is heel belangrijk om gedurende het dieet voldoende water te drinken. Dat helpt je lichaam de afvalstoffen af te breken en af te voeren en versnelt het proces van afvallen.

Mag je echt alleen maar soep eten?

Gelukkig mag je naast de soep nog wel wat andere producten eten. Deze zijn per dag zorgvuldig aangegeven, zodat het afvallend en vocht afdrijvende effect wordt versterkt. Zo eet je de eerste dag bijvoorbeeld ook fruit, de tweede dag alleen groenten en mag je op de derde dag fruit en groenten. Zo is er voor iedere dag een toevoeging, waardoor je in ieder geval niet met soep hoeft te ontbijten.

Wat is het voordeel van een soep dieet?

Het soep dieet heeft geen direct voordeel ten opzichte van andere crashdiëten. Het grote voordeel is dan toch het afvallen binnen een zeer korte periode. Dat is fijn, maar gezond is het niet.

Wat is het nadeel van het soep dieet?

Het grote nadeel van het soep dieet is dat het tot de crash diëten behoort. Dit houdt in dat je zo weinig calorieën gebruikt, dat je op het moment dat je weer gewoon gaat eten, vaak onherroepelijk aankomt. Het is dus van groot belang, dat je na het beëindigen van je dieet, ook je oude eetpatronen kunt aanpakken en herzien. Verval je terug in je oude gedrag, dan zal je zien dat de verloren kilo’s er binnen no time weer aan zitten. En misschien zitten er dan nog wel een paar extra bij.

slank in balans