Hoe kan je weer helemaal rustig in je hoofd worden?

yogamat

Iedereen heeft weleens een periode waarin het allemaal even niet mee lijkt te zitten. Een drukke tijd op het werk, kinderen die aan het puberen zijn, een relatie die steeds minder spannend wordt, enzovoorts. In zo’n periode is het fijn als je de tijd neemt om je hoofd even helemaal leeg te maken! Er zijn verschillende manieren om je hoofd leeg te maken, maar sport is hier wellicht het beste middel voor. Sporten is gratis, kan op ieder moment van de dag en is daarnaast ook nog eens hartstikke leuk als je dit met anderen doet. Bijkomend voordeel van sporten is dat je af kunt vallen in de maanden voor de zomer. Zo heb je een mooi lichaam als je naar het strand gaat komende zomervakantie.

Sporten als hulpmiddel tegen stress.

Veel mensen ervaren een ontspannend gevoel nadat zij gesport hebben. Niet voor niets is er een ontzettend grote groep die aan het eind van de dag nog even snel een rondje gaat hardlopen of fietsen om hun hoofd leeg te maken. Wanneer je intensief gesport hebt zal je daarbij een rozig gevoel ervaren, waarmee je heerlijk snel in slaap kan vallen aan het eind van de avond. Naast sporten als wielrennen, hardlopen en wandelen kunnen ook yoga en meditatie helpen om je hoofd leeg te maken.

Online meditatieoefeningen opzoeken.

Op internet vind je verschillende websites waarop diverse yoga- en meditatieoefeningen worden uitgelegd. Veel van deze oefeningen zijn eenvoudig zelf aan te leren, waardoor de hulp van een instructeur of instructrice niet direct noodzakelijk is. Het voordeel aan yoga en meditatie is dat je dit op de slaap- en zolderkamer in huis kunt doen. Ideaal als het buiten minder mooi weer is! Op deze website kun je alle benodigdheden aanschaffen voor yoga en meditatie.

slank in balans

Tags: