Is een koolhydraatarm dieet iets voor jou ?

motivatie-koolhydraatarm-dieet

Als je last hebt van overgewicht hebt is de beste keuze om een optie te zoeken die voor jou werkt. Het maakt niet uit hoeveel succes een ander heeft met zijn dieet programma, dit omdat een bepaald programma misschien voor jou niet gaat werken. Elk lichaam is anders en mensen hebben last van overgewicht om verschillende reden. Er zijn meerdere opties om gewicht te verliezen en sommige zijn meer drastisch dan anderen. Het beste is om bij een dokter of dieetconsulent te raden te gaan. Met gedegen advies kun je verantwoord afvallen.

motivatie-koolhydraatarm-dieet

Koolhydraatarme levenstijl

Het grootse probleem waarom de meeste falen om af te vallen is dat er niet de volledige inzet wordt gegeven. Meestal wordt het dieet of sportprogramma twee maanden gevolgd om daarna weer terug te vallen in hun oude levenspatroon. Dit is natuurlijk een slecht termijnplan om af te vallen. Het maakt niet uit wat je voor een dieetprogramma kiest zolang je dagelijks eet- en beweegpatroon maar doorbreekt. Je omgeving is de beste plek om te beginnen. Zorg dat er genoeg gezonde etenswaren aanwezig zijn zoals fruit, groente en granen en water. Het volkomen onthouden van ongezonde eten zoals ijsjes en chocola hoeft natuurlijk niet. Maar houdt goed in gedachten dat het consumeren maar met mate gebeurd. In elke dieet ligt een focus op het eten. Kies voor een alternatief zoals voor gebakken kip in plaats van een gefrituurde kip en natuurlijk geen grote hoeveelheden. Drink een glas water voor elke maaltijd zodat je maag alvast gedeeltelijk gevuld is zodat je minder eet. En zo zijn er nog genoeg lekkere en gezondere alternatieven te bedenken.

koolhydraatarm dieet lijst programma’s

Er zijn vandaag de dag verschillende dieetprogramma’s beschikbaar. Sommige gaan over koolhydraatarm eten, sommige gaan over het eten/drinken van alleen shakes en zo zijn er nog een groot aantal diëten op te noemen. De keuze is ernorm en een geschikt dieetprogramma vinden die bij jou behoeften aan sluit zal geen groot probleem worden. Dus kies een programma waarbij jij je prettig voelt zodat je het programma zonder problemen af kan maken.
Koolhydraatarm dieet lijst sporten.

Afvallen is meer dan alleen veranderen van je eetgewoontes. Het regelmatig meer bewegen en sporten zou een groot onderdeel van je plan moeten zijn om af te vallen. Wanneer je sport verbrandt je meer calorieën en dus meer vet. Er zijn net zoals diëten, ook veel verschillende sportprogramma’s zoals streetdance, zumba, fitness. zwemmen enz. Om betere resultaten te halen is het verstandig om een mix van hoog intensieve oefeningen te doen gecombineerd met oefeningen voor spieropbouw om zo een strak en getraind lichaam te krijgen.

Hoe kan jij gemotiveerd blijven tijdens een koolhydraatarm dieet ?

Wanneer het nieuwe jaar in zicht komt besluiten velen van ons  om gewicht te verliezen. We gaan op zoek naar de nieuwste rage diëten zoals Koolhydraatarm dieet, atkins dieet, dokter frank dieet,  etc. en worden  lid  van een sportschool. Maar na een paar dagen vinden we het  moeilijk om ons aan dit programma van het gewichtsverlies te houden. Dit gebeurt meestal omdat we beginnen met groot enthousiasme maar dan…?. Geef toe deze dingen gebeuren. In ons drukke bestaan vergeten we soms op de eerste plaats onszelf. Echter om succesvol gewicht te verliezen moeten we  ons gemotiveerd houden. Hier zijn een aantal manieren waardoor je gemotiveerd blijft  om gewicht te verliezen.

Motivatietips koolhydraatarm dieet.

Tip 1.  Neem foto’s van jezelf van voor en tot nu toe . Wanneer je het gevoel krijgt dat je iets ongezond wil eten kijk dan naar je foto van in het begin van het dieet.  Nu moet je je afvragen wil je echt terug naar deze tijd in je leven toen je verdrietig en ongelukkig en je gewoon niet goed gevoel over jezelf had ?

Tip 2. Houd een gewichtsverlies bij in een dagboek. Het opschrijven van het aantal kilo’s die je hebt verloren na verloop van tijd zal je dagelijkse voedselopname en lichaamsbeweging regime op scherp houden zodat je op het goede spoor blijft.  Nu kun je zien in hoe ver jij vorderingen hebt gemaakt om je  gewicht lager te krijgen. Door deze vooruitgangen op te schrijven blijf je gemotiveerd om meer gewicht te verliezen totdat je je doel bereikt.

Tip 3. Breek uw totale gewichtsverlies doel in kleine, haalbare doelen. Beloon jezelf nadat je deze mijlpalen hebt bereikt. Voor elke 10 kilo die je verliest verwent jezelf: ga naar een spa, laat je haar of nagels doen of koop een leuke outfit. Beloon jezelf maar zorg ervoor dat deze  niet een vorm van voedsel is.

Tip 4. Vergeet niet wat je doel is om af te vallen. Als je hoofddoel het verliezen van gewicht is om gezond te zijn, denk goed na hoeveel energie je daarbij nodig hebt  Als je het verliezen van gewicht doet om weer in die strakke spijkerbroek of dat ene jurkje te passen, stel je dan voor hoe goed je eruit zal zien als je deze draagt.

Tip 5.  Als je budget het toelaat is het inhuren van een personal trainer een optie. Een personal trainer zal niet alleen leiden door je werk out sessies, maar hij / zij zal in staat zijn om je op koers te houden en gemotiveerd  te blijven.

Tip 6.  Oefeningen moeten niet vervelend en pijnlijk zijn. Zoek een leuke oefening of activiteit die je kunt vasthouden. Probeer dansen, spinning of gewoon buiten wandelen. Luister naar snelle muziek die ervoor zorgt dat je in beweging blijft tijdens het sporten. Zoek een sport partner. Studies tonen aan door samen te werken met iemand je meer kans hebt  een oefeningsprogramma of sport vol te houden. Maar wat de meeste mensen ontbreekt is de motivatie om succesvol te zijn. Motivatie is een groot onderdeel van succes van het Koolhydraatarm dieet. Houd deze motiverende strategieën in het achterhoofd dat zal helpen je op de juiste weg naar het bereiken van je doelstellingen om gewicht te verliezen.

Kies koolhydraten met een lage GI-waarde !

Alle voedingen die je eet wordt omgezet in glucose. Hierdoor stijgt de glucosespiegel in je bloed. Dit wordt ook wel het bloedsuikerspiegel genoemd. Koolhydraten zorgen voor een snellere stijging dan bij eiwitten of vetten. Je lichaam reageert hierop door insuline aan te maken. De insuline regelt, de bloedsuikerspiegel, zorgt ervoor dat je energie hebt en regelt ook het hongergevoel.Een teveel aan koolhydraten wordt opgeslagen als lichaamsvet.

GI, de Glycemische Index van koolhydraten.

Dat is een maat voor de snelheid waarmee glucose uit koolhydraten in het bloed beschikbaar komt. Koolhydraten met een lage GI laten het bloedglucosegehalte langzaam stijgen en dalen. Hierdoor blijft het hongergevoel(vol gevoel) langer weg. Koolhydraten met een hoge GI zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt. De alvleesklier maakt door deze hoge GI koolhydraten veel insuline aan. De bloedsuikerspiegel zakt snel weer omlaag. Met gevolg dat de hersenen weer een signaal sturen van honger.
Tabel GI goede en slechte koolhydraten Hoge koolhydraten zijn alle koolhydraten die boven de GI van 50 komen, en lage koolhydraten zijn deze die daaronder zitten. Glucose/dextrose staan standaard op 100 gesteld, en is dus een voorbeeld van een zeer hoge koolhydraat.

slank in balans