Kokoswater: 1st hulp bij eetbuien?

kokoswater

Onlangs, op één van de voordrachten had ik het over het effect van kokoswater als ondersteuning bij eetbuien. En jawel, zelf uitgetest en goedgekeurd deel ik graag mijn ervaring met jullie. Hierbij zet ik alles nog even op een rijtje. Kokoswater is het sap afkomstig van de jonge groene kokosnoot. Het sap is rijk aan kalium, magnesium, vit B en tal van andere voedingsstoffen.

De voordelen van kokoswater:

Bron van kalium:

De belangrijkste eigenschap van kokoswater is het hoge gehalte aan kalium. Kalium is een mineraal die samen werkt met natrium om de vochthuishouding te reguleren. Daarmee is kokoswater een ideale dorstlesser en helpt bij vochtophoping ten gevolge van een overdreven natriumrijke voeding. Daarnaast heeft kalium nog tal van andere belangrijke gezondheidsvoordelen zoals het regelen van de bloeddruk en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Kalium is ook medeverantwoordelijk voor een goede werking van het zenuwstelsel en het onderhouden van sterke spieren.

Andere voedingsstoffen:

Behalve kalium bevat kokoswater ook magnesium, fosfor, natrium, ijzer, koper, vit B, vit C en cytokininen. Deze laatste is een klasse van hormonen die de veroudering van cellen tegengaan. Een mooie jonge huid zou hier volgens vele bronnen het gevolg van zijn 😉

Goed voor de lijn:

Kokoswater zou ook goed zijn om te vermageren net omwille van het rijke gehalte aan voedingstoffen en het laag kcal gehalte: jullie kennen mijn filosofie: tel geen kcal, maar voedingsstoffen! Kokossap past dan ook helemaal in deze filosofie!

Ik heb gemerkt dat kokoswater helpt bij:

– eetbuien uitgelokt door een vitamine, mineralen tekort

– eetbuien uitgelokt door te weinig eten

– een hongergevoel (ideaal als tussendoortje)

– energiedips of de zogenaamde appelflauwtes die veel mensen met een druivensuikertje proberen op te lossen (wat trouwens een slecht idee is)

– vóór en na intensieve inspanningen.

Waarom zou ik nog kokoswater moeten drinken?

Ter vervanging van de gewone frisdranken of sportdrankjes die vol zitten van synthetische stoffen en extra toegevoegde suikers. Uiteraard ook omdat je bewust bezig bent met je gezondheid en je graag geniet van gezonde voedingsmiddelen.

Welk kokoswater koop ik best?

Het kokoswater van Pearl Royal is afkomstig van Thailand, het is volledig natuurlijk en bevat geen extra toegevoegde suikers, geen bewaarmiddelen, smaak -en kleurstoffen. 2 jaar geleden, tijdens mijn reis in Thailand was ik werkelijk verkocht aan het drinken van het sap uit de verse groene jonge kokosnoten. Ik merkte dat het kokoswater medicinale effecten op mijn gezondheid had. Eens terug thuis ben ik op zoek gegaan naar kokoswater die aan deze eigenschappen kon evenaren. Heel wat kokossapjes heb ik uitgeprobeerd: mijn lichaam reageerde het meest positief op het kokoswater van Pearl Royal! Ook andere mensen die deze sapjes uitprobeerden bevestigen de positieve invloed op hun gezondheid!

Bovendien zitten ze qua prijs-kwaliteit heel goed: ik betaal in de winkel 1.70 euro/ 310 ml. En als je ze koopt per karton kan je misschien nog onderhandelen in de prijs (zoals ik heb gedaan gezien mijn hoge verbruik 🙂 ) Ik geloof dus steevast in de blikjes van Pearl Royal (en neen, ik krijg hier geen % op 🙂 )

Waar kan ik het kokoswater kopen?

In elke Thaïse voedingswinkel en horecazaken kunnen de blikjes besteld worden. Vraag wel naar de verpakking in blikjes, die zijn ecologischer en een stuk goedkoper dan de luxe verpakking. De blikjes kunnen ook besteld worden via internet. Elke sportzaal, elke horecazaak zou volgens mij kokoswater van dergelijke kwaliteit op de kaart moeten zetten. Voor mensen met suikerziekte of andere gezondheidsproblemen is het kiezen van een geschikt drankje op café/restaurant niet altijd even makkelijk. Ik hoor ook veel mensen klagen dat er niets anders te drinken valt dan cola, limonades en dat ze het jammer vinden om gewoon water te bestellen. Ewel, dat vind ik ook en daarom verdienen deze drankjes wat meer aandacht! En nu hop hop, op naar de Thaïse winkel of je favoriete horecazaak

slank in balans