Paleo Dieet – Eten als een oermens!

Ben jij een gezonde eter en eet je producten zoals (volkoren) brood, gezonde zuivel zoals magere yoghurt en light producten speciaal gemaakt om af te vallen…? Maar lukt het desondanks toch maar niet om snel gewicht te verliezen? De kans is groot dat jouw favoriete voedingsproducten de oorzaak van je probleem zijn!

Het Paleo Dieet: Wat is het?

Het Paleo Dieet en haar methode is door Irene de Bloïs – voedingscoach en fitnesstrainer – beschreven in dit boek de Paleo Revolutie waarin je alle geheimen met betrekking tot vetverlies, ongekend veel energie en een beter leven zult ontdekken!

Het draait niet om de calorieën of vetten waar je doorgaans zo goed op let… Het gaat om de voedingsintolerantie die zo bepalend is voor jouw probleem! Voeding waar wij als mensen evolutionair gezien niet voor gebouwd zijn om tot ons te nemen. Jouw overtollig vet, vermoeidheid, huiduitslag en andere lichamelijke klachten kunnen worden veroorzaakt door slechte voeding zoals bijvoorbeeld slechte suikers en zorgen dat jouw gezondheid wordt aangetast.

Terug naar de basis

Paleo is een dieet waarbij je zoveel mogelijk eet als onze verre voorouders. Eten als een oermens dus. Miljoenen jaren geleden toen we enkel voeding aten zoals groenten, vlees, fruit, noten, vis en granen. Alles wat maar in de natuur te vinden was en waarop ons lichaam is gemaakt om goed te presteren.

Deze manier van eten is niet meer dan logisch en velen hebben inmiddels in korte tijd een ongekend resultaat behaald met behulp van Paleo.

Zij hebben een hoop vet kwijt geraakt terwijl hun energielevels bijzonder zijn verbeterd!

Maak van jouw lichaam een vetverbrandende machine!

Paleo leert je welke voeding je dient te eten en waarom. Het dieet leert je hoe je jouw spijsvertering kunt aanpassen en tegelijkertijd van jouw lichaam een vetverslindende machine maakt! Wanneer je Het Paleo Dieet volgt hoef je nooit meer honger te lijden terwijl je in de eerste 3 weken direct al gewicht kunt verliezen! Je voelt je beter, jonger en vitaler dan ooit tevoren!

Wat is het Paleo dieet?

Het paleodieet legt de focus op “echte voeding”, natuurlijk eten zonder al teveel bewerkingen. Makkelijk gezegd is het, eten zoals de natuur het voor ons bedoeld heeft.

Onze huidige manier van eten (veel koolhydraten, graan, zuivel, bewerkte voeding etc.) is redelijk nieuw voor ons mensen – we eten pas 10.000 jaar op de manier hoe we nu eten. Dit lijkt lang, maar als je kijkt naar de 2 miljoen jaar dat wij op deze aardbol zijn is dit natuurlijk relatief kort. De paleo manier van leven en eten kijkt naar het tijdperk voor die 10.000 jaar. Het kijkt naar hoe wij aten voor de landbouw en veehouderij.

Als je kijkt naar de vele welvaartsziekten die nu opduiken, en de vele verschillende manieren van eten is het wellicht helemaal geen gek idee om eens terug te kijken naar hoe we oorspronkelijk aten en hoe wij als mensen ontwikkeld zijn om te eten van voeding uit de natuur.

Ons schijf van vijf raadt aan om suiker, graan, kaas, melkproducten en nog meer suiker te eten – maar het is een feit dat al deze voeding onze gezondheid enorm beschadigd. Met ruim 1 miljoen mensen die last hebben van diabetes in Nederland gaat er overduidelijk iets niet goed.

Populariteit

Met boeken als “The Paleo Solution” van Robb Wolf en “The Primal Blueprint” van Mark Sisson heeft het paleo dieet enorm veel populariteit gekregen in de Verenigde Staten. Recentelijk was het paleo dieet zelfs bij dr. OZ. Irene de Bloïs heeft in Nederland het paleodieet omarmt en brengt dit aan de man met boeken en programma’s als “de Paleo Revolutie” en “het Paleo Revolutie Plan“.

Het ideale Paleo receptenboek voor mensen die nou eens echt gezond willen worden en afvallen. Smakelijk Paleo bestaat in totaal uit ruim 290 overheerlijke Paleo recepten, verdeeld in 2 verschillende e-books.

Paleo Revolutie ervaringen.

Tom over de Paleo Revolutie

Hey,

Toen ik aan het boek “de Paleo Revolutie” begon was het met enige scepsis… kon ik, als overtuigd en geoefend Bourgondiër ook de beloofde revolutionaire resultaten boeken? Met mijn lijf en levens-instelling…not a chance! Ik leefde immers voor lekker eten en drinken (veel drinken, bier, wijn, en alles waar maar prik inzat).

Maar goed; wat had ik te verliezen? Was op een punt in m’n leven dat ik letterlijk alles wat me dierbaar was kwijt was geraakt en opnieuw moest beginnen. Had de afgelopen 25 jaar steeds met overgewicht gevochten, maar het begon nu wel heel erg te worden.
De cijfers spraken voor zich…46 jaar, 1, 78 m, ruim 102 kilo, buikomvang van 104 cm, en een BMI van dik boven de 32.

Severely Obese en kans op allerlei enge aandoeningen zei de BMI App op m’n telefoon. Bovendien zag ik eruit als een Michelin Mannetje en was ik al moe als ik een keer de trap opliep. Voeg daarbij continue buik- en vaak ook hoofdpijn…er moest iets veranderen.

Ik heb het boek gelezen ( over een periode van 2 weken) en herlezen (in een dag) , want ik wilde zeker weten dat ik goed begrepen had wat er stond. Had wel meteen dat groene bandje om m’n pols als reminder dat ik was begonnen aan de wederopbouw (of eerst sloop;-) van m’n lijf en dat ik van heel veel spullen af moest blijven….met wisselend succes in het begin.

Ik ben in etappes aan de Paleo manier van leven begonnen. Eerst gestopt met brood (dat was het makkelijke deel…en ik was een enorme broodeter!), daarna pasta, aardappelen, rijst etc laten staan. Geen suiker meer, in het begin nog wel vaak Honing, maar ook dat gebruik ik nu met mate. Wat lastig bleef waren de avond snacks (vaak borrelnoten en popcorn want dat eten m’n kinderen graag) Alle noten die wel goed waren en die de supermarkt om de hoek verkocht waren gezouten. Heb de eerste twee weken last gehad van hoofdpijn (afkicken van al die suikers;-) Ben nu sinds een week helemaal over op Paleo. Haal m’n eten bij lokale bedrijven die het vaak ook bij lokale boeren halen, en eet zoveel mogelijk Biologische producten.

Ik ben nu ruim 4 weken verder sinds het lezen van de Paleo Revolutie en de cijfers spreken voor zich… 92,4 kilo ( min 10 kilo!!!) , weg opgezwollen hoofd, min 6 cm buikomvang (nu 98 cm …dat is 3 broekriem-gaatjes minder;-), BMI van 29 – en een beetje (zit nog wel op overweight).

Maar het belangrijkste is, ik voel me stukken fitter, heb geen buik- en hoofdpijn meer, sta blij op (en steeds vroeger!), beweeg steeds meer en sta positiever in t leven. Mijn eten smaakt me beter, ik heb ‘s avonds vrijwel nooit snack aanvallen, drink water (met citroen en verse munt….de lekkerste dorstlesser die er is!) en heel af en toe een glas rode wijn. Mijn twee Cheat maaltijden sla ik vrijwel altijd over, want ik eet echt superlekker.

Ben ik klaar nu? NEE, ga nu voor die Six-pack (nog zeker 10 kilo denk ik:-)

gr Tom

Geertje over de Paleo Revolutie

Beste paleo friends,

Ik heet geertje en ben nu precies 21 dagen bezig. Ja toen ik begon voelde ik me altijd moe en had weinig energie. Sinds ik dit heb ontdekt is er een andere wereld voor mij open gegaan.

Voorheen moest ik er niet aan denken om eieren of een smoothie zo op de ochtend te eten. Ik at altijdt brood of havermout en crackers.

Maar gaf mij dat energie? Nee, juist niet, ik werd er echt niet beter van. Toen heb ik eerst een tijdje niks gegeten in de ochtend. Maar ja dat is ook niet goed volgens mij.

Maar nu na 21 dagen dit gevolgd te hebben… JA ik voel me anders zie er mooier en jonger uit. Heb genoeg energie om een hele dag dingen te doen.

En beoefen nu sporten zoals lopen fietsen en zwemmen. Dit alles gaat heel goed en heb ook nog een strakker lijf. Het is goed en gezond voor je merk ik nu en heel makkelijk vol te houden. Iedere dag eet ik heerlijke gerechten.

Ik woog toen ik begon 58 kilo en nu vandaag 14-07-13 precies 55 kilo. Ik ben van plan dit mijn hele leven te doen want ben nu blij met mij zelf en hou van mij zelf.

Dus als ook jij je weer mooi en gezond wil voelen en zijn. JA doe dan met ons mee doe paleo.

Liefs geertje
35 jaar oud…….

Tim over de Paleo Revolutie

Hallo!

Ik wou gewoon even de tijd nemen om je te bedanken voor alle tijd en moeite die je hebt gestoken in deze paleo revolutie.

Ik heb je boek van dag 1 besteld (zo een goeie maand geleden) en heel trouw je video’s bekeken, blog gelezen en een nieuwe wereld is echt aan het open gaan !

Even voorstellen. Ik ben Tim, 33 jaar oud, Belg. Ik meet 1m86 en op mijn 33e verjaardag vertelde de weegschaal mij dat mijn gewicht op 116,5kg stond.

Vandaag, 6 weken later, en na het trouw volgen van al jouw richtlijnen, weeg ik nog 106,5 kg. Inderdaad, dat is een gewichtsverlies van 10kg in 6 weken tijd !
Dankzij jou heb ik ook een prachtige nieuwe sport gevonden die ik ben beginnen beoefenen: Cross-Fit

Ik voel me echt geweldig en het ontbreekt mij op geen enkel moment aan de goeie motivatie om dit verder te blijven doen. Echt, het voelt niet aan als een dieet zeg maar, ik heb gewoon mijn nieuwe ik ontdekt !

En daarvoor wou ik je even bedanken !

Groetjes,
Tim

Astrid over de Paleo Revolutie

Hey,

Bedankt voor je boek! Ben twee weken bezig; had een week nodig om van de insuline af te komen – van 20 eenheden insulatard naar niks. Ik ben nu in de tweede week eindelijk een keer afgevallen! 1,5 kilo en dat is voor mij heeeel veeel. Heb nog wel een beetje hoofdpijn, maar dat komt vast ook goed. Nogmaals bedankt,

Astrid

Samira over de Paleo Revolutie

Eey…! :)

First: u’r book is AWESOME! I luuuuuv it! Mij heb je! ;) echt een eye-opener!!! Bepaalde elementen was ik wel al bekend mee maar er staan ook dingen in waarvan ik echt eve d8, whoopsss… dat de ‘gemiddelde’ mens zijn/haar lichaam zoveel schade toe berokkent zonder zich hier eigenlijk bewust van te zijn om maar eve wat te noemen… :-O en dat het merendeel van de voedsel- en medische industrie/bedrijven/reclame/media etc etc hier ook nog eens heel handig op inspelen… Eigenlijk te gek voor woorden gewoon! Maar anywayzzz, naast de schokkende feitjes heeft je boek me echt blij verrast en zie ik ‘t zeker als een uitdaging ermee aan de slag te gaan! TOP…!

A HUGE THANK YOU…!!! :-D

Lisa over de Paleo Revolutie

Hallo,

Het is nu 7 weken geleden dat ik volledig begonnen ben met het Paleo-dieet (wat geen dieet is), ben sindsdien 2.7 kilo afgevallen en de centimeters vliegen eraf, in de middelomtrek (taille) was ik toen ik begon 74 cm dat is nu 69 cm het vet vliegt eraf, als ik nu aan krachttraining doe zie ik eindelijk de spieren waar ik al jaren voor aan het trainen ben.

Heb al heel wat van jouw recepten gemaakt en heb ook nog andere paleo recepten van internet gehaald en heb ook nog een gaaf boek gekocht.

Mijn streefgewicht is 54 kilo ik weeg nu 55.3 kilo dus nog 1.3 kilo en nog wat vet eraf dan ben ik eindelijk daar waar ik moet zijn, nog 5 weken dan ben ik 3 maanden bezig en het ziet er nu al goed uit, ik ga dit zeker toepassen zodra ik mijn diploma binnen heb van gewichtsconsulent je kunt hier heel wat mensen mee helpen vooral ook degene die ongezond leven maar ook voor mensen met diabetes, hoge bloeddruk, psoriasis, astma, ADHD, osteoperose, te hoog cholesterol en nog veel meer.

Ik raad dit zeker ieder aan die een gezond voedingspatroon wil gaan volgen of die aan 1 van de vervelende ziektebeelden lijdt, het is zeker goed vol te houden.

Heb de holbewonerrepen al vaak gemaakt heerlijke muffins en chocolade zelf maken is lekker maar ook erg leuk groene smoothies, elke dag maak ik verschillende smoothies en zelf ijs maken ook erg lekker yam yam als je hier van eet, voel je je ook niet schuldig waarom heb ik die troep toch naar binnen gewerkt, geweldig toch.

Groetjes Lisa

slank in balans