Tips om weer fit te worden na de bevalling

incontinentie luiers voor vrouwen

incontinentie luiers voor vrouwen

Veel vrouwen vinden de periode rondom een bevalling ontzettend zwaar. Dit is niet voor niets, want bij een bevalling komt vaak veel stress vrij. Denk bijvoorbeeld aan de stress over het inrichten van de babykamer en het kopen van voldoende babykleertjes, stress over het verloop van de bevalling zelf, enzovoorts. Reden genoeg om na je bevalling tijd voor jezelf te nemen, om even bij te komen. Wanneer je niet voldoende rust zou nemen na een bevalling zou je weerstand sterk kunnen worden aangetast. De kans dat je als gevolg van deze verlaagde weerstand ziek wordt is erg groot. Iets wat je zeker met een baby in huis wilt voorkomen! In dit artikel geven we een aantal tips om snel te herstellen.

Zorg voor voldoende slaap na de bevalling.

Na de bevalling wil je natuurlijk zoveel mogelijk in de buurt van je kind zijn. Het is echter van groot belang dat je voldoende slaap hebt om weer energie op te bouwen. Laat je man of vriend voor het verschonen van de luiers, het bereiden van de maaltijden, etc. zorgen, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Overdag kun je heerlijk op de bank ontspannen met je baby bij je in de buurt. Ook voor het kind is het belangrijk om voldoende slaap te krijgen na de bevalling.

Maak gebruik van incontinentie luiers.

Ook in de periode na een bevalling kunnen vrouwen nog geregeld een gevoel van stress ervaren. Die stress komt onder meer door het feit dat vrouwen zich schamen voor urineverlies na de bevalling. Dit is echter helemaal niet raar! Om te voorkomen dat je door de stress alsnog erg moe blijft kan het raadzaam zijn om incontinentie luiers voor vrouwen te gebruiken na de bevalling. Deze bestel je heel eenvoudig online!

slank in balans